17 Mayıs 2007 Perşembe

Açma




Malzemeler:
4-5 bardak un3 tatli kasigi kurumaya1 bardak el yakmiyacak kadar isitilmis sut1 yumurta + 1 yumurta aki ( sarisi ustune kullanilacak)1/3 bardak toz seker2 cay kasigi tuz125 gr margarin
1 cay bardagina yakin siviyag
Yapilisi:
- Yumurta sarisi haric malzemelerin hepsini karistirip iyice yogurun. (Unu azar azar ilave edip ele yapismayacak yumusakca bir hamur elde edin)- 30-45 dakika kadar bekletin.- Kabaran hamurdan yumurtadan kucuk hamur kopartip elinizde uzun cubuk sekli verin.- Sonra bu hamura dugum atip kalan uclarini alttan birlestirin.- Yaglanmis tepsiye birlesen uclar asagida kalacak sekilde yerlestirin.- Yeniden biraz kabarmasi icin tepside bekletin.- Yumurta sarisina bir tatli kasigi kadar sut ilave edip inceltin. Bu daha rahat surulmesini saglar. kabaran coreklere surun- Istege gore ustune susam, corekotu, hashas serpin.- Yine 175C (350F) derecede kizarana kadar pisirin.

2 yorum:

fatostuncay dedi ki...

sana yorumunun altında haddını bıldırdım bı daha bıldıreyım ıstersen.. cok terbıyesızsın haddını de bıleceksın ya da ben bıldırecem sana..
senın reklamını yapmamı ıstıyorsun ama yapmayacam buna da ızın vermeyecem..
adam ol adam..
kotulukten kımseye bır fayda olmaz..

hatice dedi ki...

Sevgili fatostuncay neden bahsettiğini anlayamadım ama bu blogun formatı sana uygun değil sanırım gidip gelin-kaynana programlarında kendini göstermelisin. Ama burası pasta tarifleri verilen mütevazi bir yer yanlış yoldasın.